luni, 19 decembrie 2011

Alianta Civica Democrata a Romilor


Suntem cel mai serios proiect politic al romilor. Sub umbrela ACDR ne-am adunat tineri activi din societatea civilă, lideri spirituali şi lideri tradiţionali ai romilor. Scopul platformei noastre este de a uni comunităţile de romi într-o construcţie politică de anvergură, capabilă să intre în Parlament după alegerile din 2012.
Romii sunt cetăţeni loiali ai statului român. Romii pot şi trebuie să se integreze în societatea românească, să fie buni cetăţeni, contribuabili oneşti ai statului român, păstrându-şi identitatea nealterată. Nu vrem mila statului, ci un stat drept, care şă ne sprijine activ pentru a ieşi din sărăcie şi a ne putea ajuta singuri.
Dorim din partea societăţii româneşti solidaritate, respect şi tratament egal pentru romi. În schimb, ne angajăm să promovăm în comunităţile de romi cultul legii şi cultura respectului faţă de conlocuitori.
De asemenea, cerem solidaritate şi echitate între romi. Discrepanţele violente din cadrul comunităţii rome trebuie să dispară. Bogăţia afişată ostentativ nu este o virtute, ci un păcat în faţa lui Dumnezeu.
Priorităţile noastre sunt în ordine: educaţie pentru copii şi tineri, locuri de muncă pentru cei în putere şi condiţii demne de locuire pentru toate familiile rome.
Armele noastre de luptă politică sunt dialogul pragmatic în negocierea soluţiilor de rezolvare a problemelor. Nu vom sprijini niciodată formele radicale sau extremiste de manifestare, dar nici nu vom accepta astfel de manifestări la adresa noastră.
Buna înţelegere şi integrarea corectă a romilor în societate sunt obiective de  interes naţional pe termen lung care vor ajuta România să fie o naţiune solidară, prosperă şi unitară.
Cu Dumnezeu înainte!