luni, 16 ianuarie 2012

Gala de premiere a activităţii comunităţii rrome


Sala „Traian Moşoiu” a Primăriei Oradea  a găzduit prima gală de premiere a activităţii comunităţii rrome la nivelul judeţului Bihor. Acest eveniment a fost organizat de fundaţia Ruhama, condusă de Marian Daragiu.

Evenimentul a avut loc în prezenţa viceprimarului Florica Cherecheş, dar şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, a Prefecturii Bihor, a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi a reprezentanţilor altor instituţii locale.
„Consider că ONG-urile au un cuvânt greu de spus în cadrul unei comunităţi locale. Felicit Fundaţia Ruhama pentru că vine întodeauna cu soluţii prompte pentru rezolvarea problemelor comunităţii. Este foarte important pentru bunul mers al unei societăţii, să existe repere morale şi acestea să fie promovate”, a precizat în deschiderea evenimentului viceprimarul Florica Cherecheş.
Printre secţiunile premiate în cadrul evenimentului au fost: studenţi rromi cu rezultate excepţionale, activişti din comunitatea romă a judeţului, dar şi categoria liderilor religioşi.
Preşedintele Fundaţiei Ruhama, Marian Daragiu a vorbit despre importanţa evenimentului organizat de fundaţia pe care o conduce. „Ne-am întâlnit azi, aici, pentru a premia excelenţa. Suntem aici, pentru a ne bucura împreună cu dumneavoastră, cei care aţi reuşit. Să nu uităm că peste 50% din membrii comunităţii rrome nu au decât şcoala primară, iar 70% dintre ei nu deţin în proprietate o locuinţă personală. Cu toate acestea, am reuşit să aducem aici zeci de studenţi cu rezultate excepţionale la învăţătură, zeci de alţi oameni, care sunt un model de urmat prin faptul că au făcut ceva pentru comunitatea lor.”